Sport en cultuur: alle kinderen in Kaag en Braassem moeten ook de komende drie jaar kunnen meedoen

,,Je gunt het elk kind om op zwemles te kunnen, te kunnen voetballen of muziek te maken”, vindt wethouder Floris Schoonderwoerd (foto linksboven).

Paul van der Kooij
Kaag en Braassem

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen in Kaag en Braassem ook de komende drie jaar sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. De gemeente heeft de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur namelijk voor die periode verlengd.

Dat fonds kan de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen ook de nodige attributen betalen. Een aanvraag daarvoor kan worden ingediend door tussenpersonen als een docent op school, een buurtsportcoach of schuldhulpverlener.

Wethouder Floris Schoonderwoerd tekende, nog net voor zijn vertrek, de overeenkomst: ,,Alle kinderen, ongeacht de thuissituatie, moeten mee kunnen doen. Je gunt het elk kind om op zwemles te kunnen, te kunnen voetballen of muziek te maken.”

Bij zwemlessen gaat het om lessen voor de diploma’s A en B. Daarvoor is de samenwerking verlengd met het sportbedrijf achter zwembad de Tweesprong en de Driemaster. Meer info over het jeugdfonds op https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.