Katja (22) en Steffy (24) Lemkes vormen samen De Bloemenzusjes: ’We zijn blij dat we met onze bloemenwinkel in de voetsporen van onze voorouders kunnen treden’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto De Bloemenzusjes

Eva Stam
Alphen aan den Rijn

Katja (22) en Steffy (24): ,,We hebben beiden de opleiding vakexpert bloem, groen en styling gedaan. Dat we nu samen, als zusjes, een eigen bloemenwinkel hebben is superleuk.’’

,,We komen uit een kwekersfamilie. Onze betovergrootvader had een kwekerij op de plek waar nu winkelcentrum De Aarhof zit. Hij opende ook een bloemenwinkel. De generaties na hem hadden niet zo’n interesse in de sector. Zij wilden liever iets anders doen. De bloemenwinkel werd daarom overgenomen door een andere familie.

Wij hebben alle twee wel een passie voor bloemen. We vinden het leuk om creatief bezig te zijn en klanten te kunnen helpen. Die combinatie maakt het vak van bloemist ook zo leuk.

Op het mbo in Houten zaten we bij elkaar in de klas. Best wel gek eigenlijk. Maar dat heeft geen problemen opgeleverd hoor, want we kunnen het goed met elkaar vinden. Onze band is heel sterk.

Eenmaal klaar met onze opleiding zagen we dat er in de Van Mandersloostraat een pandje te huur stond. In Alphen zagen we niet veel bloemenwinkels in het centrum. Dit is onze kans, dachten we. Het is vrijwel op dezelfde plek als waar de winkel van onze betovergrootvader ooit was gevestigd. We zijn blij dat we op deze manier in de voetsporen van onze voorouders kunnen treden.

We vinden het extra leuk dat we dit echt met elkaar doen. We zijn de hele week samen aan het werk. Alleen zondag niet, dan is de winkel dicht. Maar regelmatig vragen we dan toch aan elkaar: heb jij wat te doen?

In onze winkel zijn allerlei soorten boeketten te koop, maar onze focus ligt vooral op plukboeketten. Zulke boeketten zijn echt onze stijl. We vinden het stiekem mooier en speelser dan ’ronde’ boeketten. Het is meer van deze tijd. Maar we maken van alles. Daarnaast verkopen we ook vazen, kaarsen en droogbloemen.

Regelmatig zijn er klanten in de winkel die vroeger in de bloemenwinkel van onze familie kwamen. Heel leuk is dat, ze weten de geschiedenis erachter. Extra leuk om deze mensen dan te kunnen helpen in onze eigen, nieuwe winkel.

Favoriete plek in Alphen

Het nieuwe gedeelte van het centrum, vlak bij Barista en Maggie Blue, vinden we het leukste deel van Alphen. In de rest van de stad komen we niet meer zo veel. Het is dicht bij onze eigen winkel. Doordat het opgeknapt is, ziet het er nu veel sfeervoller uit.’’

Lees ook: Luke Kalksma (19) hockeyt al bijna twee jaar in het eerste van HC Alphen: ’Hopen eindelijk te promoveren’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.