Historische Kring Voorhout opent na maanden weer deuren voor bezoekers

De tentoonstellingszaal van de HKV.© foto hkv

Sjaak Smakman
Teylingen

Na maanden van gedwongen sluiting opent de Historische Kring Voorhout (HKV) weer de deur van het van het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat. Bezoekers kunnen daar de tentoonstellingszaal bezoeken die is ingericht met schilderijen, tekeningen en portretten met beelden van het vroegere Voorhout.

Op 9 februari - de traditionele openingsmiddag op de tweede woensdag van de maand - kunnen belangstellenden van 14.00 tot 16.00 terecht bij de HKV. Naast de tentoonstelling in de zaal heeft de HKV uit de nalatenschap van de kort geleden overleden verzamelaar Ad Deutekom historisch materiaal ontvangen, waaronder een aantal films over Voorhout. Die worden tijdens de komende bijeenkomsten voor de bezoekers op het grote scherm getoond.

Op de koffietafel zal er zoals gebruikelijk een collectie fotoboeken zijn. De foto’s uit het verleden van Voorhout zijn vaak aanleiding voor verhalen over gebeurtenissen en anekdotes. Die worden dan bij een gratis kopje koffie of andere verfrissing uitgewisseld.

Verder heeft de HKV een aantal aantal gratis boeken beschikbaar over de broedercongregatie van Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten. Ze zijn ook bekend als de Broeders met de Blauwe Koorden, door de kleur van het koord rondom de pij. De in 1851 opgerichte congregatie kwam in 1923 naar Voorhout waar ze de vakschool BNS oprichtten, tegenwoordig de KTS. Edesius Boerrigter schreef ’De geschiedenis van een Broedercongregatie’, een boekwerk van bijna vierhonderd pagina’s. De broeders bouwen hun activiteiten af en de HKV ontving een aantal boeken met de historie van de congregatie. Ze zijn beschikbaar voor de geïnteresseerde bezoeker volgens het principe ’op=op’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.