Alphense politie rolt bende fietsendieven op: ’We lieten een busje aan de kant zetten in Overijssel’

Geparkeerde fietsen in de Flevolandstraat in Alphen.© Archieffoto Google Street View

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Afgelopen zondag heeft de politie in Alphen aan den Rijn een bende van vier fietsendieven weten op te rollen na diefstal van tweewielers in de Flevolandstraat. De hulp van ’helder van geest zijnde’ getuigen was daarbij onontbeerlijk, vertelt een woordvoerder.

De diefstal vond zondagmiddag om 17.00 uur plaats. Passanten merkten het misdrijf op, en maakten direct foto’s van een van de betrokken mannen.

Daarmee kon de politie aan het werk. „Collega’s controleerden in de buurt een man die aan het signalement voldeed, en hielden de 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan”, laat een woordvoerder weten. Het was overduidelijk dat hij bij de misdaad was betrokken.

Foto’s van getuigen konden ook worden gebruikt om het kenteken van de bus na te trekken. Die bleek inmiddels richting het oosten van het land vertrokken, maar door een landelijk signalement kon deze bus nog geen drie uur later aan de kant worden gezet in het Overijsselse Rijssen. Agenten troffen drie gestolen fietsen aan, en hebben de drie inzittenden aangehouden.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de identiteit van de verdachten, maar de arrestanten en de gestolen fietsen zijn maandag teruggebracht naar Zuid-Holland om de zaak verder te behandelen.

De Alphense politie is tevreden. „Ook nu weer succes na een snelle melding van een oplettende getuige die ook nog eens de helderheid van geest had om foto’s te maken”, aldus de woordvoerder. „Wij zijn er blij mee en de eigenaren van de fietsen ook.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.