Jip Simonis (20) is personal trainer: ’Het fijne aan mijn bedrijf is dat het heel persoonlijk is’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Jip Simonis

Aïcha Mouaddine

Jip Simonis (20): „Tijdens mijn sportopleiding heb ik naast mijn liefde voor sport ook mijn liefde voor het lesgeven ontdekt. Na mijn opleiding heb ik in twee sportscholen gewerkt als personal trainer. Ik merkte dat ik liever in een wat luxere omgeving werk en heb toen de keuze gemaakt om een eigen bedrijf te beginnen. In januari van dit jaar heb ik mijn eigen bedrijf ’Fit met Jip’ opgezet.”

„De locatie van mijn bedrijf is bij mijn ouders thuis. Het huis van mijn ouders heeft een soort extra deel waar je niet in aanraking komt met het originele huis, met een aparte ingang. Het is op een hele gave locatie aan het Bospark in Alphen.

Het fijne aan sporten vind ik dat je voor even je hoofd helemaal leeg kan maken. Ook voor mensen die niet zo enthousiast in het leven staan, kan sporten wel eens helpen om je wat beter te voelen. Ik heb zelf meerdere sporten gedaan die ik echt leuk vond. Ik zou daartussen geen keuze kunnen maken.

Ik ben natuurlijk pas net begonnen met mijn onderneming en heb dan ook nog maar vijftien mensen aan wie ik training geef. Ik heb niks te klagen, maar er kunnen nog heel veel mensen bij. Het leukste aan lesgeven vind ik als er mensen bij mij komen die echt een hekel hebben aan sporten en na een tijdje het sporten oprecht leuk beginnen te vinden. Ik wil enthousiasme overbrengen.

Het fijne aan mijn bedrijf is dat het heel persoonlijk is. Veel andere personal trainers werken in een sportschool. Vooral vrouwen die nog niet veel ervaring hebben vinden het spannend of ongemakkelijk om in een sportschool te trainen. Bij mij kunnen ze de eerste stap zetten om te trainen en zelfverzekerder te worden om te kunnen sporten.

Hier wil ik personal training geven, groepslessen en de optie om de mensen vrij te laten trainen. Ik zou voeding en trainingsschema’s willen verkopen en eventueel meerdere werknemers aannemen. Eigenlijk wil ik alles veel groter aanpakken dan dit: dit is nog maar het begin.

Ik heb tijdens mijn opleiding ook les gekregen in het thema voeding. Ik ben zelf geen voedingsdeskundige, maar ben wel bezig met voeding. Ik ben niet van het diëten. Met diëten val je in een korte periode heel veel af, maar komt het er net zo snel weer aan als je ermee stopt. Mijn theorie is om kleine dingetjes aan je voeding aan te passen over een langere tijd. Dit maakt het makkelijker om langer vol te houden en zo kun je je levensstijl behouden.

Favoriete plek in Alphen

Mijn favoriete plek in Alphen is Fort Alpha, een nieuw obstakelparcours in Alphen in de buurt van de Zegersloot. Er zijn allemaal houten obstakels gebouwd waar mensen overheen kunnen klimmen, enzovoorts. Dit kun je dus ook doen als sport: obstacle run.”

Lees ook: Menno Aben (22) deed mee aan ’The voice of Holland’: ’Ik heb er een platencontract aan overgehouden, dat is niet niks’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.