Renske Leijten trapt Leidse SP-campagne af

SP-kamerlid Renske Leijten.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse SP begint vrijdag haar lokale verkiezingscampagne in de wijk Morskwartier, met het bekende Tweede Kamerlid Renske Leijten als blikvanger.

Oppositiepartij SP bezette de afgelopen raadsperiode drie van de 39 zetels. Dat waren er eerder deze eeuw ooit zeven. In Huis van de Buurt Morschwijk aan de Topaaslaan begint de SP aan een campagne waarmee de socialisten hopen het huidige aantal te vergroten. De aftrap wordt gegeven door de Haarlemse Renske Leijten, bekend geworden door haar politieke strijd in de landelijke toeslagenaffaire.

Het gezelschap van Leidse SP’ers en het in Leiden geboren kamerlid gaat vrijdag vanaf 14.00 uur de deuren langs in de Juwelenbuurt om met wijkbewoners in gesprek te gaan. Ook wordt het verkiezingsprogramma gepresenteerd. In de aankondiging van de bijeenkomst wordt al een tipje van de sluier opgelicht over waar de SP voor staat, onder leiding van lijsttrekker Antoine Theeuwen.

Een van de speerpunten is dat de komende jaren alleen nog betaalbare woningen mogen worden gebouwd in Leiden. Verder moeten ’omwonenden echte zeggenschap krijgen bij grootschalige bouwprojecten en een stadsbestuur dat daarnaar luistert en handelt en door de grote bezuinigingen op armoedebestrijding en de zorg van de afgelopen jaren terug te draaien.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.