NS rijdt met minder treinen door uitval personeel; trajecten Leiden en Alphen getroffen

ANP/Internetredactie
UTRECHT

De NS laat vanaf maandag minder treinen rijden omdat het kampt met personeelstekorten als gevolg van ziekte of omdat medewerkers in quarantaine zitten vanwege de coronaregels. Trajecten vanaf Leiden en Alphen aan de Rijn zijn getroffen.

Op trajecten waar vorige week nog zes treinen per uur reden, wordt afgeschaald naar vier. Op trajecten waar vier treinen per uur reden, worden dat er twee. De afschaling vindt in stappen plaats. Op 21 februari wil het vervoersbedrijf alle aanpassingen hebben doorgevoerd. Met ingang van die datum rijdt 85 procent van alle NS-treinen.

Hierdoor rijden er minder treinen tussen Leiden, Rotterdam en Schiphol. Voor Alphen aan den Rijn gaat het om uitval van treinen van en naar Gouda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De NS meldde eerder het besluit te hebben genomen om de ziekmeldingen te kunnen opvangen. „Zo blijft onze dienstregeling beter voorspelbaar en hopen we hiermee minder vaak onze reizigers te moeten verrassen met plotselinge treinuitval. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze zieke collega’s de mogelijkheid hebben om te herstellen.”

Bij ProRail hebben ze ook te maken met personeelstekorten bij de verkeersleidingspost in Utrecht. Daardoor rijden maandag vanaf de vroege ochtend tot ongeveer 15.00 uur op een aantal trajecten minder treinen.

NS en ProRail raden treinreizigers aan de reisplanner voor vertrek te raadplegen voor de actuele situatie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.