CU Teylingen: Poelweg en nieuwe verbinding N207-N206 voor verkeer in Bollenstreek

Het gebied waar de nieuwe Poelweg moet komen.© archieffoto

Van onze verslaggever
Teylingen

Het doortrekken van de Tweede Poellaan naar de A44, de zogeheten Poelweg, en een nieuwe weg van de Leimuiderweg (N207) naar de Provincialeweg (N206) bij Ruigenhoek kunnen volgens de ChristenUnie Teylingen een oplossing bieden voor de verkeersdrukte in de Bollenstreek en op de Van Pallandtlaan in Sassenheim.

Lijsttrekker Mirjam Mack ontving vrijdag 4 februari CU-statenlid Jacco Schonewille om de voorstellen toe te lichten. Schonewille nam in december het initiatief om een bezuiniging van 20 miljoen voor mobiliteit in de Bollentreek te schrappen. Dat is gebeurd onder de voorwaarde dat de regio zelf met een plan komt. Nog voor de zomer moet dat er liggen.

Mack: ,,Wat ons betreft ligt de oplossing ook in een mix tussen een stimulans om meer met openbaar vervoer te reizen en op een effectieve manier wegen aan leggen die Sassenheim ontlasten en de hele Bollenstreek verder helpen’.

Schonewille sprak tijdens zijn bezoek ook met vertegenwoordigers van het Burgercomité Teylingen-Noord, dat al langer protesteert tegen provinciale plannen voor de aanleg van twee turborotondes voor de nieuwe snelbus en een betere doorstroming van het autoverkeer. Mack vindt dat terecht, zegt ze: ,,Meer verkeer rondom deze wijk moeten we niet willen. Daarom is het goed dat we als lokale partij korte lijnen hebben met de provincie’’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.