Leidse Ananas bijna rijp voor bewoning

Nieuwbouw De Annanas aan de Lammenschans gezien vanaf het station© Foto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Het is een teken van deze tijd. Ruim voordat het gigantische bouwproject Ananas aan de Lammenschansweg geheel rijp is voor bewoning, zijn zo goed als alle koopappartementen uitverkocht. Een enkele atelierruimte daargelaten, en een penthouse van 1,3 miljoen.

Ananas is de naam voor het in hoogte verspringende complex, met 374 woningen, dat verrijst naast de spoorweg bij het voormalige veilingterrein. Het is een project van De Raad Bouw uit Katwijk en architectenbureau Van Egmond uit Noordwijk. Het leeuwendeel van de appartementen wordt dit jaar opgeleverd, maar het geheel is pas in 2024 klaar.

Het gaat dan als laatste onder meer om het rechthoekige binnenhof dat alleen voor de bewoners bereikbaar is. In die gezamenlijke tuin komen onder meer bankjes, speelapparaten en een jeu de boulesbaan. Verder beschikt het complex over een parkeergarage, een beveiligde fietsenstalling, en een wascafé. Dat is een combinatie van een wasserette met een gelegenheid voor koffie en thee.

Het geheel maakt dat de Ananas bijzonder populair is, daarbij uiteraard geholpen door de oververhitte woningmarkt. De koopappartementen, ongeveer de helft van het totaal, zijn al zo goed als uitverkocht. De goedkoopste woningen op de lagere verdiepingen brachten 279.000 euro op en de penthouses op de 17de en 18de verdieping overstijgen het miljoen.

De particuliere huurwoningen zijn nog niet vergeven. Kan ook nog niet; de eigenaar is nog aan het becijferen wat hij voor de in omvang wisselende appartementen moet vragen, per maand. Geïnteresseerden kunnen zich al wel daarvoor inschrijven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.