GGD priklocaties nog maar vier dagen open; mobiele teams gaan vaker de wijken in

De priklocaties van de GGD, zoals hier in Leiden, zijn alleen nog van woensdag tot en met zaterdag open.© Archieffoto Taco van der Eb

Marieta Kroft
Leiden

De priklocaties van de GGD Hollands Midden zijn vanaf volgende week alleen nog maar van woensdag tot en met zaterdag open. Op zondag, maandag en dinsdag blijven de deuren gesloten omdat het steeds rustiger wordt.

Van woensdag tot en met zaterdag zijn de locaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn open van 8.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Tijdens de openingstijden kan iedereen die wil zonder afspraak binnenlopen voor een eerste, tweede of boosterprik. Ook ouders met een kind tussen de 5 en 11 jaar kunnen binnenlopen, bij voorkeur op een woensdagmiddag of op zaterdag.

Vanwege het teruglopende aantal bezoekers, sloten de priklocaties in Leiderdorp en Noordwijkerhout in het weekend van 29 en 30 januari helemaal.

Nu de vaste vaccinatielocaties minder vaak open gaan, hebben de prikkers meer tijd om de wijken in te gaan. Het aantal pop-up priklocaties neemt toe. Ook hier kan iedereen met of zonder afspraak naar binnen lopen. Zo zijn de prikteams de komende weken enkele dagen aanwezig in de gemeentehuizen te Roelofarendsveen en Voorschoten. Verder gaan de mobiele teams van de GGD naar Woubrugge, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude, Katwijk en naar drie locaties in Leiden.

Informatie over de locaties en de openingstijden zijn te vinden op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona

Inmiddels heeft 86 procent van de 12-plussers een eerste coronaprik gehad. 84 procent is volledig gevaccineerd. Tot en met afgelopen zondag hebben 364.917 inwoners van Hollands Midden een boosterprik gehad. In totaal telt Hollands Midden bijna 815.000 inwoners.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.