Ahmed (69) bleef in Nederland voor de liefde: ’Toen ik haar 35 jaar geleden op vakantie in Nederland ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Ahmed

Aïcha Mouaddine

Ahmed (69): „Ik ben geboren en opgegroeid in de stad Casablanca in Marokko. Momenteel woon ik al 35 jaar lang in Nederland en dat is allemaal te danken aan mijn vrouw. Toen ik haar 35 jaar geleden op vakantie in Nederland ontmoette, was het liefde op het eerste gezicht.

„Ik was 22 jaar toen ik voor het eerst in een ander land ging wonen. Ik ging naar Frankrijk om daar architectuur te studeren en te voetballen. In Marokko krijg je vanaf de basisschool al de Franse taal te leren. Daardoor gaan veel mensen in Frankrijk sturen. In Frankrijk wonen was voor mij een hele bijzondere ervaring, het was er heel anders dan ik in Marokko gewend was.

Ik heb de studie uiteindelijk niet afgemaakt en ben terug verhuisd naar Marokko om daar aan het werk te gaan als ambtenaar. Mijn zus is naar Nederland verhuisd om te trouwen met een Marokkaanse man die al in Nederland woonde. Toen ik ongeveer 35 jaar oud, was ben ik op vakantie in Nederland geweest om mijn zus te bezoeken. Per toeval ontmoette ik op het werk van mijn zwager mijn huidige vrouw Myriam.

Myriam was de enige persoon die daar een beetje Frans kon, dus automatisch had ik met haar het meeste contact. De bedoeling was om 22 dagen in Nederland te blijven, maar dit werd al snel verlengd. We hadden een paar afspraakjes en dachten eigenlijk niet dat het zou werken. Ik had mijn koffers al gepakt. Niet lang daarna kwam ik haar tegen op de markt en raakten we weer aan de praat. We bleken toch wel goed bij elkaar te passen.

Ik heb alles achtergelaten in Marokko en ben direct in Nederland gebleven. Ik kreeg een baan aangeboden bij het bedrijf van mijn vrouw en zwager. Ik ben nu 35 jaar verder, bijna 32 jaar getrouwd en heb inmiddels vier volwassen kinderen. Sinds twee maanden ben ik met pensioen, dat is erg wennen. Ik heb gelukkig genoeg hobby’s, zoals reizen en voetballen. Momenteel voetbal ik nog steeds bij Avv Alphen. Ik geef training en ben coach.

Als je vier kinderen hebt die hier zijn geboren en opgegroeid, ga je niet zo snel meer terug naar Marokko. Dat is in ieder geval voor mij geen optie. Ik bezoek wel jaarlijks en soms twee keer per jaar mijn overige familie in Marokko. Helaas door de coronacrisis ben ik er al twee jaar lang niet meer geweest.

Ik probeer zoveel mogelijk nog verbonden te zijn met mijn geboorteland. In huis verzamelen wij van allerlei soorten Marokkaanse spullen, tajines en Marokkaanse theepotten bijvoorbeeld. Ook heeft mijn vrouw een verzameling met kamelen verspreid door het hele huis. De Marokkaanse gewoontes die ik nog steeds heb? Schoenen uit bij binnenkomst en het islamitische geloof.”

Lees ook: Jip Simonis (20) is personal trainer: ’Het fijne aan mijn bedrijf is dat het heel persoonlijk is’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.