Rijnhaven weer stukje meer omgeturnd tot woonwijk: schop gaat de grond in voor 18 huurappartementen

De ingang van het complex Langeveld.© pr-foto dok2404

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Langzaam maar zeker verandert het Rijnhavengebied in een heuse woonwijk. Nadat in december 2020 het eerste deel van het project DOK2404 werd opgeleverd, is het nu de tijd voor de bouw van deel twee.

Onder de noemer ’Langeveld’ verschijnen er straks achtien huurappartementen, verspreid over verschillende segmenten. „Het is een bonte mix met sociale huurwoningen, middeldure en vrije sector huur. Op de begane grond bevindt zich zelfs een woning annex bedrijfsruimte die ook als atelier is te gebruiken”, schrijft architect Harvey Otten. Hij zegt zich voor het ontwerp te hebben laten inspireren door de industriële fotografen Bernd en Hilla Becher.

(Tekst gaat door onder de foto)

De balkonzijde van Langeveld.© pr-foto dok2404

De plannen voor het tweede deel van DOK2404 ontstonden begin 2021, toen de gemeente Alphen en Vink Bouw contracten afsloten voor het verder bebouwen van het Rijnhavengebied. Het bouwproject dient als blikvanger, om aan te tonen dat oude industrieterreinen geschikte locaties kunnen zijn voor woningbouw.

Vink Bouw heeft eind januari de eerste palen de grond ingeboord. Volgende week vindt de officiële aftrap van het bouwproject plaats, met de architect en vertegenwoordigers van de gemeente. In het vierde kwartaal van dit jaar moet Langeveld worden opgeleverd.

Lees ook: Als loodsen vormgegeven havenwoningen in Rijnhaven gaan de verkoop in

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.