ZZ Leiden begint halve finale beker met kleine zege in Den Bosch

Asbjørn Midtgaard had een ’double double’ tegen Den Bosch.© Archieffoto Taco van der Eb

Joris Zandbergen
Den Bosch

Zorg en Zekerheid Leiden heeft het eerste van twee bekerduels in de halve finale gewonnen. In Den Bosch werd het 80-83 in het voordeel van ZZ.

Twee dagen na de wedstrijd tegen het Russische Perm, waarin Leiden zich plaatste voor de kwartfinale van de Europe Cup, moest het team van Geert Hammink weer vol aan de bak tegen de rivaal. Wellicht voelden de Leidenaars de inspanning nog in de benen, want Den Bosch kwam op 15-2.

Van paniek was echter geen sprake bij Leiden, dat onder leiding van Jhonathan Dunn weer terug in de wedstrijd kwam. ZZ kwam in het tweede kwart zelfs op voorsprong, en nam die ook mee naar de rust (41-43).

Den Bosch liet het daar niet bij zitten, schotelde de bezoekers een zoneverdediging voor waar ze weinig tegen konden uitrichten en stond na dertig minuten voor met 63-58. Leiden vocht zich weer terug, zag toen de rivaal opnieuw weglopen, maar had het beste voor het laatst bewaard.

Arunas Mikalauskas en Asbjørn Midtgaard wisten regelmatig de Bossche basket te vinden, terwijl de leidse defensie een aantal maal balverlies afdwong bij de thuisploeg.

ZZ Leiden neemt nu een voordelige marge van drie punten mee naar de return van de halve finale. Die is zondagavond in de Vijf Meihal.

Den Bosch - ZZ Leiden 80-83

(24-18, 17-25, 22-15, 17-25)

Scores ZZ Leiden: Dunn 17, Van Bree 16, Mikalauskas 15, Midtgaard 14 (12 rebounds), Tubutis 9, De Jong 6, Bouwknecht 4, Ververs 2.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.