Vertraging bij vervanging Warmonderhekbrug, verwachting is nu eind mei

Oude funderingsresten zorgen voor vertraging bij Warmonderhekbrug.© foto gemeente

Sjaak Smakman
Warmond

De vervanging van de Warmonderhekbrug gaat langer duren dan gepland. Bij het slopen van de fundering bleek dat er meer en diepere funderingsresten onder water zaten dan vooraf bekend was. De gemeente verwacht nu dat de brug in mei klaar is en dan eind mei de Oranje Nassaulaan weer geheel open te stellen.

Om de oude funderingsresten goed te kunnen bekijken, moest aan beide kanten van de brug onvoorzien een tijdelijke bouwkuip worden gemaakt. Daarna kon het water worden weggepompt om te kijken welke obstakels in de weg zaten voor de nieuwe fundering. In de grond bleek onder meer nog een oud houten scherm te zitten. Dat is in januari verwijderd. Inmiddels is de nieuwe funderingswand aan beide kanten klaar en kan de opbouw van de brug verder. Eerst worden de betonnen landhoofden gemaakt en daarna de prefab liggers die het brugdek zullen vormen.

Als de brug klaar is, moeten kabels en leidingen worden teruggelegd. Dat kan pas als het betonwerk klaar is. Daarna wordt de weg aan beide kanten van de brug aangelegd. Als dit allemaal klaar is, word en ook de laatste tientallen meters van de Oranje Nassaulaan tot de brug heringericht en komen er nieuwe verkeerslichten. Ook wordt er nieuw asfalt aangelegd op het kruispunt van de Abtspoelweg/N444 - Oranje Nassaulaan.

De gemeente denkt dat laatste werk te kunnen doen in het weekend van 20-23 mei, maar dat hangt af van de planning van Liander.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.