Groen licht voor nieuwe ’rode loper’ in Park Rusthoff in Sassenheim

Impressie van de entree als de nieuwe linden er staan.© tekening Cheyenne Vlottes

Sjaak Smakman
Sassenheim

Niets staat een nieuwe ’rode loper’ voor park Rusthoff nog in de weg. Het college van Teylingen verleent officieel vergunning voor de kap van acht linden bij de ingang aan de Hoofdstraat en de herplant van dertien nieuwe.

De afgelopen jaren zijn meerdere bomen in de laan al noodgedwongen gekapt. Door de resterende bomen, waarvan een aantal overigens nu ook al niet goed meer is, in één keer te kappen en nieuwe te planten komt er weer een echte laan. Vorig jaar hield de stichting Park Rusthoff een informatiemiddag en daar bleek na afloop volop begrip te bestaan voor de ingreep: van de 68 binnengekomen reacties waren er 64 positief.

De nieuwe bomen zijn al flink uit de kluiten met een doorsnede van 40 tot 45 centimeter en een hoogte van zeven meter. „Het park is een gemeentelijk monument. Het is daarom belangrijk dat we daar goed mee omgaan”, aldus wethouder Heleen Hooij. „De nu gekozen oplossing doet recht aan de bijzondere status. Het park is en blijft een parel in Sassenheim.”

De kap van de bomen staat gepland in de rustperiode van de bomen, eind dit jaar. De nieuwe bomen worden vervolgens begin volgend jaar geplant. De nieuwe ’rode loper’ is de afronding van de revitalisatie van het park. De ingangen aan de Kerklaan en het Bosplein werden al eerder onder handen genomen. De vrijwilligers van het park hebben de benodigde 86.000 euro zelf al bij elkaar weten te krijgen. De provincie betaalt de helft, Holland Rijnland een kwart en de resterende bijna 20 mille betaalt de stichting uit eigen zak.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.