Politie pakt demonstranten op aan parkeerterrein Morssingel na woonprotest op Lammermarkt

Demonstranten worden opgepakt en afgevoerd op het parkeerterrein aan de Morssingel.© foto’s Toon van der Poel

1 / 4
van onze verslaggever
Leiden

De politie heeft aan het eind van de middag op het parkeerterrein aan de Morssingel enkele tientallen demonstranten opgepakt na afloop van het woonprotest eerder op de middag op de Lammermarkt.

Na het volgens de politie zonder enige wanklank verlopen woonprotest trok een aantal demonstranten naar de Van der Werfstraat naar een pand dat afgelopen donderdag werd gekraakt. Volgens een van de demonstranten was dat om de krakers te steunen. Omdat het om een bijeenkomst ging waarvoor geen vergunning was, moesten ze van de politie vertrekken. Ze wilden naar naar de Vrijplaats op de Middelstegracht. Dat ging volgens de politie aanvankelijk zonder problemen, maar rond de Hooigracht werden vernielingen aangericht en werd met stenen gegooid. Of die naar de politie werden gegooid, kon een woordvoerder zondagavond niet zeggen.

De demonstranten vluchtten vervolgens richting het station, waar ze de Jumbo supermarkt in vluchtten. De inmiddels ook opgetrommelde ME sommeerde iedereen naar buiten te komen. Daarbij werden uiteindelijk 23 demonstranten opgepakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.