Een wapperende mat, een doorschijnende blouse en een schaatsende TikTok-ster: Dit is de top vijf van de opvallendste tatoeages op de Spelen

Curling cultheld Matt Hamilton.© Foto AP

Kees van Dalsem

Ze zijn door alle mutsen, brillen en wanten een stuk minder goed te zien tijdens de Olympische Winterspelen, maar sommige deelnemers doen nog steeds hun best om met hun tatoeages boven de grauwe massa uit te steken. Een top vijf van de opvallendste tekeningen in Peking.

Matt Hamilton (Verenigde Staten, curling)

Hij lijkt zo rechtstreeks uit Maaskantje te zijn weggelopen. Matt Hamilton is een liefhebber van snorren, tatoeages, sneakers, een wapperende lange mat in zijn nek en curling. Want de 32-jarige sporter is lid van het Amerikaanse team dat met de stenen schuift in Peking. Zijn opvallende uiterlijk maakt hem in een klap de cult-held van deze Olympische Spelen.

Kaillie Humphries (Verenigde Staten, monobob)

Kaillie Humphries is onder haar pak van top tot teen getatoeerd.© Foto AP

Je hebt liefhebbers van tatoeages en je hebt Kaillie Humphries. De Canadees/Amerikaanse pilote zit op haar hoofd na namelijk helemaal vol met tekeningen. En ze heeft ze niet zomaar in het wilde weg laten zetten; ze hebben één voor één een betekenis voor de bobsleelegende. Hopelijk heeft ze nog ruimte voor eentje extra, want in Peking was ze de eerste olympisch kampioen in de monobob. Het was alweer haar derde gouden medaille; eerder won ze voor Canada twee keer in de tweemansbob.

Maksym Spodyriev (Polen, ijsdansen)

Maksym Spodyriev heeft de olympische ringen op zijn rug.© Foto Getty Images

Er zijn niet veel sporten waar waar je een doorschijnende blouse kan dragen tijdens het uitvoeren van je professie, maar bij ijsdansen kijkt niemand daar van op. Onder het kostuum van de Pool Maksym Spodyriev (geboren Oekraïner) prijken vijf trotse olympische ringen, een aandenken aan zijn deelname in 2018.

Ekaterina Kuzmina (Rusland, curling)

Ekaterina Kuzmina tijdens curling in Peking.© Foto ANP/Sputnik

De liefde voor de curlingsteen is bij de Russische Ekaterina Kuzmina zo groot dat ze er een hartje om heen liet zetten. Gelukkig kan ze, als ze ooit een andere liefde gevonden heeft, er makkelijk bijvoorbeeld een hamburger van maken.

Dylan Hoogerwerf (Nederland, shorttrack)

Dylan Hoogerwerf.© Foto Rene Bouwman

Dylan Hoogerwerf is als tattoo-artiest populairder dan als schaatser. Op TikTok heeft hij 1,8 miljoen fans en hij heeft niet alleen tatoeages op zijn eigen lichaam, maar hij ontwerpt ze ook voor anderen. De kans is klein, maar mocht Nederland op de relay nog een medaille winnen, dan heeft Hoogerwerf al een plekje voor zijn volgende tattoo uitgekozen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.