Stuifduinen in Katwijk als voorbode van nog veel ruiger weer: ’Voor vandaag was ik niet zo bang’

© Foto van Dijk

Hielke Biemond
Katwijk

Stuifduinen op het Katwijkse strand als resultaat van storm Dudley vormen donderdag de voorbode van nog veel ruiger weer.

De strandpaviljoenhouders zetten zich vooral schrap voor ’tweelingstorm’ Eunice die vrijdag over het land raast. Die valt samen met volle maan, en dus met springtij.

Vooral op het smalle noordelijke strand van Katwijk baart dat de ondernemers zorgen. Shovels waren donderdag druk bezig om zand richting de paviljoens te schuiven, als beschermwal tegen het oprukkende water.

Eigenaar Mark Grimbergen van Paal 14 heeft uit voorzorg zelfs een rij zandzakken voor de deur gelegd, omdat het zeewater tijdens januaristorm Corrie al tot in zijn strandpaviljoen kwam.

,,Voor vandaag was ik niet zo bang’’, sprak Grimbergen donderdagmiddag. ,,Het gaat meer om vrijdag en zaterdag. Dan wordt het echt nog wel een stukje heftiger dan dit, verwacht ik.’’

Ondertussen genoten sommige strandbezoekers juist van de elementen. Piet Geyteman uit Katwijk ging ter hoogte van Paal 14 enthousiast met zijn metaaldetector op zoek naar munten en andere blootgelegde ’schatten’.

Foto’s Arie van Dijk en Johan Westra

.

De stuifduinen in Katwijk als voorbode van nog veel ruiger weer: ’Voor vandaag was ik niet zo bang’.© Foto’s Arie van Dijk en Johan Westra

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.