Toch bussen na één uur ’s middags, want er zijn nog veel reizigers die naar Katwijk willen

De laatste bus naar Katwijk.© foto leidsch dagblad

Erna Straatsma
Leiden

Vervoersmaatschappijen Arriva en Connexxion wilden het busverkeer in en om Leiden vrijdagmiddag om één uur platleggen, maar slaagden daar vanwege een grote hoeveelheid reizigers niet in.

Om kwart voor twee was het nog heel druk op het station Leiden Centraal. Tientallen jongeren zochten naar een bus om naar huis te kunnen.

,,De laatste bus naar Katwijk gaat nu weg’’, roept een Arriva-medewerker rond tien voor twee. ,,We wilden om één uur al stoppen, maar er zijn nog zoveel reizigers dat we wat extra bussen laten rijden. Er willen vooral nog heel veel mensen naar Katwijk.’’

Diverse andere bestemmingen zijn dan al onbereikbaar met het openbaar vervoer. ,,Nee, dan moet je een taxi nemen’’, zegt een Connexxion-medewerker tegen een meisje met rolkoffer. Hij wijst naar het platform tegenover de bushaltes. ,,Die staan daar. Of je moet wachten tot morgenochtend zeven uur.’’

Voor enkele tientallen reizigers is het even afwachten of er nog meer bussen het platform oprijden. Er cirkelen nog wat voertuigen op en over het Stationsplein, maar daartussen zitten ook exemplaren met een bordje ’Sorry, geen dienst’ op de voorruit.

Met de trein verder reizen is na twee uur ’s middags ook geen optie meer. Op Leiden Centraal is het vrijwel meteen rustig als de treinen stil vallen.

Geen treinen meer op station Leiden Centraal.© foto leidsch dagblad

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.