Jimmy Le (21) bracht zijn eigen concept video uit: ’Het was mijn allereerste concept video, ik heb heel veel van mijn eigen inbreng kunnen brengen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Aïcha Mouaddine

Jimmy Le (21): ,,Ik stel mezelf voor onder verschillende namen. Jimmy Le is mijn officiële naam, zo noemen de meeste mensen mij ook. Mijn Vietnamese naam is Duy Hòa en mijn artiestennaam is Yuwi. Ik ben danser, creative director en artiest.”

,,Mijn artiestennaam is afkomstig vanuit mijn Vietnamese naam Duy Hòa, wat harmonie en vrede betekent. Als je het eerste gedeelte van mijn naam langzaam uitspreekt krijg je Yuwi, zo ben ik op mijn artiestennaam gekomen.

Ik dans al sinds mijn negende. Ik begon met een paar lesjes, waarna ik uiteindelijk in een dansteam terecht kwam. Ik heb voor één of twee jaar in dit dansteam gezeten tot ik stopte. Op de middelbare school heb ik het dansen weer opgepakt. Ik begon het iets serieuzer te nemen en heb me weer aangesloten bij een dansteam. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat dansen echt een passie van mij is.

Ik moest op de middelbare school kiezen wat ik wilde gaan doen en op dat moment heb ik besloten een dansopleiding te volgen. Voor een jaar lang volgde ik een allround dansopleiding in Rotterdam. Dit bleek te commercieel voor mij te zijn en uiteindelijk ben ik naar mijn huidige opleiding in Arnhem overgestapt.

Ik zit nu in mijn laatste jaar van de opleiding Urban Dance. Het is een driejarige opleiding waarin ze je onder andere opleiden tot uitvoerende danser. Ook is de opleiding gericht op de creatieveling uit jou te halen. Je bent eigenlijk vooral bezig met je eigen creatieve groei en wat jij wilt gaan doen als artiest of danser.

Ik ben nu vooral bezig met House als het gaat om dans. House Dance is een dansstijl die is ontstaan in de late jaren ’70 en begin jaren ’80 in de ondergrondse clubs in Chicago en New York. House gaat vooral over vrijheid, improvisatie en het gevoel van muziek. Die vrijheid trekt mij heel erg aan.

Eén van mijn doelen is om meer bezig te zijn met de kant van creative director. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de creatieve geest achter de schermen van een muziekvideo te zijn. Je bent dan degene die bij een muziekvideo zorgt voor het concept van de video, de choreografie en de kleding. Ik wil mij meer focussen op het werken achter de schermen.

Een tijdje terug heb ik een concept video uitgebracht. Ik heb de video zelf geregisseerd, de choreo bedacht en geëdit. Het was mijn allereerste concept video, ik heb heel veel van mijn eigen inbreng kunnen brengen.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Nico Geleijnse (99) weigerde als rechter z’n ontslag bij de Koningin in te dienen, maar mocht toch met pensioen: ’Ik heb daar een paar flessen wijn mee gewonnen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.