Herbouwd Rode Dorp rondt eerste fase af met enquête en ’klein presentje’

De Brittenruststraat, vlak na de oplevering van de eerste huizen in januari 2022.© PR-foto Woonforte

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Terwijl de eerste bewoners weer terugkeren naar het Rode Dorp, waar verhuurder Woonforte de verouderde huizen heeft laten herbouwen, is de organisatie achter de reconstructie bezig om fase één van het gigantische bouwproject af te ronden.

Dat doen Woonforte, vastgoedbouwer Heijmans en de gemeente Alphen aan den Rijn door cadeaus uit te delen aan de bewoners die een tijdelijk heenkomen elders hebben moeten zoeken. „We realiseren ons heel goed dat voor bewoners of bezoekers een lange periode van overlast is”, laat een woordvoerder weten. „Om het leed een beetje te verzachten, hebben wij in de kerstvakantie een klein presentje laten bezorgen.” Die actie viel in de smaak, aldus Heijmans. „De reacties die wij van bewoners ontvingen, waren erg positief.”

Verder komt het bouwbedrijf op de proppen met een enquête, om lessen te leren die van pas kunnen komen bij de tweede en derde fase van de sloop en wederopbouw van het Rode Dorp. „Dankzij uw mening krijgen wij inzicht in hoe u het contact met ons ervaart en kunnen wij onszelf verbeteren als dat nodig is”, laat een woordvoerder de bewoners weten. De vragenlijst gaat over hinder, klachtenprocedures, de verkeerssituatie en de informatievoorziening.

Na afronding van de eerste fase gaat het reconstructieproject dat in totaal 172 eengezinswoningen omvat verder. In april wordt begonnen met de sloop en nieuwbouw van 62 woningen in de tweede fase, en zal ook weer een stuk van het riool worden vernieuwd. Uiteindelijk moet het project in het laatste kwartaal van 2024 worden afgerond, zo luidt de planning.

Lees ook: De eerste lichting ’Rooie Dorpers’ keert terug naar hun volledig wederopgebouwde huizen: ’Dit is zo’n gezellige buurt; koffie, koekje, en elkaar helpen’

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.