55-plussers kunnen nu ook biljarten bij voetbalvereniging ARC

© Foto biljartbond

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Na voetbalvereniging RCL in Leiderdorp heeft ARC nu ook een eigen biljartclubje voor 55-plussers. Dankzij de biljartbond (KNBB) staat er een mobiele biljarttafel in de kantine van de Alphense voetbalclub, waar wekelijks op vrijdagmiddag senioren bijeen kunnen komen om te spelen.

Het initiatief is een onderdeel van het maatschappelijk project ’Tijd voor Krijt’ van de KNBB, ondersteund door het Ministerie van VWS. Biljarten wordt gezien als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een kop koffie. De wekelijkse activiteit is in ieder geval nog de komende acht weken bij ARC en er zijn geen kosten aan verbonden.

,,Onder begeleiding wordt u wegwijs gemaakt in de diverse soorten van het biljartspel’’, laat de biljartbond weten. ,,Let wel: het betreft niet zozeer het leren van het biljartspel, het betreft vooral een gezellig samenkomen met elkaar onder begeleiding, en waarbij een beperkte ervaring in het biljartspel geen belemmering is om toch gezellig te kunnen meedoen.’’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.