Brand appartementencomplex Kaag uit, nog een vermiste

ANP Producties | Bron: ANP
Kaag En Braassem

De brand in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan in het Zuid-Hollandse Kaag is maandag rond het middaguur gedoofd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Hollands Midden laat weten dat de brand "zo goed als uit is en alleen nog narookt". Een bewoner wordt nog altijd vermist. De focus ligt op de zoektocht naar die persoon, daarvoor wordt ook een speciale speurhond ingeschakeld.

De woordvoerder vreest dat de bewoner is omgekomen bij de brand. "We hebben met hulp van vrienden en familie elk scenario dat diegene niet in het gebouw is, uit kunnen sluiten. Dus dan blijft alleen de optie over dat diegene binnen is, en daar was een niet-leefbare situatie dus we vrezen het ergste", aldus de woordvoerder.

Het complex telt twintig appartementen en een restaurant. Dertig mensen zijn geëvacueerd en allemaal nagekeken door ambulancepersoneel. Onder hen zijn geen gewonden. Allen zijn in een nabijgelegen hotel opgevangen nadat de brand zondagavond uitbrak. Maandagochtend wordt samen met de gemeente en de eigenaar van het pand gezocht naar vervangende woonruimte, laat de woordvoerder van de veiligheidsregio weten. "De huizen op de eerste etage zijn zo goed als verwoest, en op de begane grond is zoveel bluswater in de huizen gekomen dat die ook niet meer bewoonbaar zijn."

Rond 02.00 uur werd al het sein brand meester gegeven, maar de brand woedde toch nog door. Inzet was om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden. De wind maakte het blussen moeilijk en er was gevaar dat de brand zou overslaan naar panden aan de overkant van de straat. Het dorp is gelegen op het Kagereiland, waardoor de ondersteuning van de brandweer via een veerpont moest komen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.