Oplevering van laatste deel Overteylingen van start

De officiële eerste oplevering met wethouder Marlies Volten (r).© foto timpaan

Sjaak Smakman
Teylingen

Ontwikkelaars Timpaan en Van Rhijn Bouw zijn officieel begonnen met de oplevering van de laatste 136 woningen in de Sassenheimse wijk Overteylingen.

De bouw van de wijk begon anderhalf jaar geleden. Over de prijzen van de koopwoningen was het nodige te doen: de goedkoopste rijtjeswoningen kostten op een haar na vier ton, de twee-onder-eenkappers waren nog twee ton duurder en de vrijstaande woningen 7,5 ton. Dat is niet waar Teylingen op zit te wachten, stelden CDA, PvdA, GroenLinks en CU, die zelfs wilden dat de al begonnen verkoop van de eerste woningen zou worden gestopt. Dat gebeurde overigens niet.

Belangstelling was er overigens genoeg: in een mum van tijd waren alles woningen verkocht. In het project zitten bijna vijftig huurwoningen, waarvan 26 in de sociale huur en de twintig in de zogeheten middenhuur, ruim duizend euro per maand. Wethouder Volten vindt dat het een mooie wijk is geworden, zei ze bij het officiële eerste moment. ,,Het is in deze tijd van krapte op de woningmarkt heel mooi dat naast de koopwoningen in de wijk ook sociale huurwoningen en woningen in de middeldure huur zijn gerealiseerd’’, aldus Volten.

De woningen zijn duurzaam gebouwd met goede isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp voor een gasloze woning. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. Daarnaast is gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.