Erwin Koerts (49) is (on)verkiesbaar bij de VVD: ’Er zitten heel goede mensen, daar hoef ik me niet tegenaan te bemoeien’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Erwin Koerts© Eigen foto

Ruud Sep

Erwin Koerts (49): ,,Ik ben drukker. Dat wil zeggen: ik ben samen met mijn broer de directeur van Aeroprint, het bedrijf dat mijn vader in 1968 op Schiphol heeft opgezet.’’

,,Wij doen heel veel drukwerk voor de internationale mode-industrie. Dan gaat het om boeken, dozen, uitnodigingen en labeltjes, maar ook om haute couture verpakkingen en merchandise voor in de winkels. Maar daarnaast hebben we ook een bedrijfstak waar we al het drukwerk maken dat kwekers nodig hebben, dus de pinnen voor in de potjes en de covers er omheen, maar ook banners voor veilingkarren. Je ziet dat kwekers op dat vlak steeds creatiever worden. Echt heel leuk allemaal.

Ik ben opgegroeid in Ter Aar en na wat omzwervingen ben ik terecht gekomen in Alphen. Sinds een jaar of twaalf, dertien ben ik lid van de VVD. In die tijd probeerde de afdeling een verjongingsslag te maken. Ik heb toen een keer een cursusje gedaan bij het opleidingsinstituut van de partij. Ja, en dan is het gebeurd, hè?

Zo’n politieke partij is in de basis niet anders dan een voetbalclub of een korfbalvereniging. Alles draait op vrijwilligers: mensen die goedbedoeld in hun vrije tijd proberen om die club vooruit te helpen. En daar zijn er altijd te weinig van, ook bij politieke partijen. Ik help de partij zo hier en daar waar het kan. Zo heb ik een tijd in het afdelingsbestuur gezeten tot ik het daar te druk voor kreeg.

Er wordt weleens neergekeken op de gemeentepolitiek. Zelf kijk ik er anders naar. Als je kijkt naar de structuur, met het Rijk, provincies en gemeenten, dan ben ik blij dat iedereen die dat wil hier kan deelnemen aan dat proces, op alle niveaus. Ik vind het leuk om daarbij betrokken te zijn.

Bij de VVD kom je wel meer ondernemers tegen, maar het is geen netwerkclub. Kijk, als ik een ondernemer tegen kom, dan praat ik daarmee en daar wordt iedereen beter van want er zijn genoeg dingen waar iedere ondernemer mee te maken heeft. Maar je moet niet denken dat het werk bij de VVD me ooit één opdracht heeft opgeleverd. Dat hoeft ook helemaal niet, daar zit ik hier niet voor.

Wat wel belangrijk is, is dat de VVD een gezellige club is. Iedereen loopt hier vrijwillig. Dan is het wel zo fijn om die tijd in gezelligheid met elkaar door te brengen.

Met mijn achttiende plek zit ik ver weg van de mensen die de koers bepalen. Er zitten hier een aantal jongeren die heel enthousiast de kar trekken. Ik vind het mooi om te zien hoeveel tijd en energie zij erin steken en ik heb niet het idee dat ik veel toe te voegen heb aan de mensen die voorin zitten. Nee, ik hoef echt de raad niet in. Je moet niet onderschatten hoeveel tijd daar in gaat zitten, dat is echt geen hobbyprojectje dat je er even bij doet. Er zitten heel goede mensen, daar hoef ik me niet tegenaan te bemoeien.’’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.