Gemeenteraad Baarn neemt besluit over bestemmingsplan Soestdijk

ANP Producties | Bron: ANP
Baarn

De gemeenteraad van Baarn beslist woensdagavond over de toekomst van Paleis Soestdijk. Het voormalige woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard dat al sinds 2004 leeg staat, krijgt een nieuwe bestemming.

Al een paar jaar werkt eigenaar de MeyerBergman Erfgoed Groep aan de plannen voor het 350-jarige landgoed, maar om die te kunnen doorvoeren moet het bestemmingsplan eerst worden gewijzigd. De gemeenteraad stemt hier woensdagavond over. In september stelde de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan vast.

Op het landgoed komen onder meer een hotel en luxe koopappartementen. Met de opbrengst van de verkoop van de woningen wil de eigenaar de restauratie van het paleis financieren. In de tuin gaan evenementen plaatsvinden. Het paleis biedt op termijn ruimte aan bedrijven.

Niet iedereen is gelukkig met de transformatie. Omwonenden, partijen en organisaties hebben de afgelopen weken ruim dertig reacties ingediend op het bestemmingsplan. Zij zijn onder meer bang voor geluidshinder van evenementen, files en onveilige verkeerssituaties.

Al eerder was er kritiek. De eigenaar heeft de plannen meermalen moeten bijstellen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.