PS|theater presenteert spel over kansenongelijkheid in keukentafelformaat en levensechte variant

Foto PS|theater© De afgelopen dagen is het bordspel ’Kansloper’ klaargemaakt voor verkoop.

Theo de With
Leiden

PS|theater presenteert vrijdagmiddag in café De Vergulde Kruik een nieuw bordspel. Het spel ’Kansloper’ gaat over kansenongelijkheid.

Het bordspel is de voorloper van ’Wij zijn de stad’, een voorstelling in de vorm van een levensgroot spel. Pepijn Smit, de artistiek leider van PS|theater, legt uit hoe dit zit. „We hebben vaker een spel bij onze voorstellingen gemaakt. Dat is een goede manier om het publiek actief bij een onderwerp te betrekken. Alleen hebben we het nu omgedraaid. We zijn begonnen met de ontwikkeling van een spel.”

Het spel is er nu in twee varianten. De keukentafelversie wordt vrijdag 25 februari om 16.00 uur gepresenteerd in De Vergulde Kruik op de Haarlemmerstraat in Leiden. Wethouder Paul Dirkse (D66) neemt het eerste exemplaar in ontvangst en zal het spel gelijk met een aantal jongeren gaan spelen.

Het bordspel is daar ook meteen te koop voor 37,50 euro. „We hebben het met crowdfunding gefinancierd. Op die manier zijn op voorhand al 180 exemplaren verkocht.”

’Kansloper’ wordt in principe door vier spelers gespeeld. Elke speler krijgt een paspoort met een omschrijving. „Je merkt vervolgens welke obstakels je tegenkomt in het leven op basis van je huidskleur, je achternaam of je geslacht. De spelers komen erachter dat het niet gelijk verdeeld is”, aldus Smit.

De levensgrote versie van dit spel biedt PS|theater vanaf zaterdag 5 maart aan in de vorm van ’Wij zijn de stad’. „Dan kunnen er tien spelers meedoen en ben jezelf een pion. Ook hier neem je een identiteit aan en kom je in allerlei situaties terecht.” Elke eerste zaterdag van de maand kan publiek mee spelen in de Watergasfabriek op het voormalige NUON-terrein.

Meer informatie: www.pstheater.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.