Thijs Bezemer (33): ’Ik ben wel trots op hoe het gaat in Alphen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Thijs Bezemer© eigen foto

Ruud Sep

Thijs Bezemer (33): ,,Ik ben ondernemer. Samen met mijn vrouw heb ik Bezemer Fitness aan de Hooftstraat en Sunset Beachbar aan de Zegerplas. Op dit moment ben ik bezig met padelbanen in Alphen. Ja, wij vinden het leuk om nieuwe dingen op te zetten.’’

,,Zes en een half jaar geleden ben ik begonnen met de sportschool. Het was midden in de zomer, eigenlijk de slechtste tijd voor een sportschool. En een maand na de opening viel hiernaast de Julianabrug naar beneden, wat het ook allemaal niet makkelijker maakte. Maar ik geloofde in het idee en dan ga je ervoor. Ik heb eerder weleens ideeën gehad waar ik niks mee deed. Daar had je dan achteraf spijt van. Ik heb in het begin geregeld met mijn creditcard geld moeten opnemen om de salarissen te betalen. Het was heel hard werken, maar ook heel leuk. Nu is het supergaaf dat we daar een fantastisch team hebben staan. Daardoor hebben we nu de mogelijkheid om ook andere dingen op te zetten.

Tijdens de eerste lockdown hebben we de sportschool helemaal verbouwd. Tachtig kuub afval is daaruit gekomen. Toen is ook het idee van de beachbar ontstaan. Daar was ik wel heel blij mee in die tijd. Met zo’n project heb je toch nog iets leuks om naar uit te kijken. Toen de beachbar vorig jaar open ging, was de sportschool nog dicht. Dat was nog wel spannend. Op de sportschool verloren we door de verplichte sluiting heel veel geld en de beachbar viel toen iets duurder uit dan gepland. Daar mochten we eerst alleen take away doen en daarna maximaal vijftig man op het terras. Ach weet je: er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Wij hadden door de coronamaatregelen wel de tijd om alles rustig op te starten. Ik zei laatst nog voor de grap tegen iemand: elke lockdown starten we een nieuw bedrijf.

Ik sta voor de gemeenteraadsverkiezingen op de 27e plek bij Nieuwe Elan. Nee, ik ga echt niet het gemeentehuis in, dat is niks voor mij.

Ik woon boven de sportschool aan de Hooftstraat, op een heel mooie zichtlocatie. Daarom stond Gerard van As hier acht jaar geleden op de stoep met de vraag of hij hier een verkiezingsposter op mocht hangen. Dat vond ik zo mooi. Wij als ondernemers werken ook op die manier: overal postertjes plakken. Vier jaar geleden stond ik voor het eerst op de kandidatenlijst en nu voor de tweede keer. Wat ik goed vind aan Nieuw Elan is hoe ze het centrum hebben aangepakt. Ik vind het heel gaaf hoe het is geworden. Ik ben wel trots op hoe het gaat in Alphen. Tijdens corona hadden we nog een kermis, mocht de horeca extra terrassen neerzetten en konden de sportscholen doordraaien in tenten. Van mij mag mag het zo wel verder gaan.

Ik hoor heel veel van wat er speelt in Alphen. Ik wil niet zelf de politiek in, maar ik kan wel doorgeven wat er in de gemeente speelt en zo zaken onder de aandacht brengen van de politiek. Ik heb het beste voor met Alphen en wil graag op mijn manier mijn steentje bijdragen.’’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.