Arriva brengt reizigers ’s avonds met kleine busjes direct van het station naar huis

Ruud Sep
Alphen aan den Rijn

Busmaatschappij Arriva gaat Alphenaren die ’s avonds na acht uur aankomen op het station voortaan met kleine busjes snel naar huis brengen. In plaats van de stadslijnen 1 en 2 gaat Arriva doordeweeks in de avonduren een kwartierdienst rijden met achtpersoons busjes die niet meer bij iedere halte stoppen. De nieuwe dienstregeling gaat maandag in.

Met de nieuwe kleine busjes wil de busmaatschappij naar eigen zeggen ’een kwalitatief hoogwaardige reismogelijkheid’ bieden op momenten dat er maar weinig mensen gebruik maken van de bus. De nieuwe busjes krijgen van de vervoerder de naam ’Vlinder’ mee. Het is de bedoeling dat passagiers bij het instappen vertellen naar welke halte ze moeten en dat de chauffeur daar dan direct naar toe rijdt. Doordat de vertrektijden vanaf het station aansluiten op de treintijden en de bussen onnodige tussenstops vermijden, moeten reizigers op die manier sneller op hun bestemming zijn. De tarieven voor de Vlinder zijn gelijk aan die voor de gewone stadsbus.

Reizigers vanaf het station hoeven niet te reserveren voor de Vlinder. Dat geldt niet voor Alphenaren die ’s avonds met de bus naar het station willen. Zij moeten minimaal een half uur van tevoren reserveren via de Arriva Vlinder app of telefonisch via de klantenservice van de busmaatschappij.

Reizigers die gebruik maken van een rolstoel moeten altijd reserveren, minimaal een uur van tevoren. Arriva zorgt dan voor een speciale rolstoelbus.

Arriva rijdt al met Vlinderbussen in steden als Leeuwarden, Venlo en Zutphen. De gemeente Den Haag heeft plannen om een soortgelijk vervoerssysteem in te voeren in het Benoordenhout.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.