Kansloze missie van collectief falend Noordwijk bij AFC, na een half uur is het al 4-0

© Archieffoto

Kevin Beerenfenger
Amsterdam

Noordwijk-trainer Kees Zethof sprak schande van de onwaardige manier waarop zijn ploeg in Amsterdam met 4-1 afgedroogd werd door AFC. ,,Als we zo blijven spelen de rest van het seizoen dan degraderen we nog.”

,,Voorafgaand aan een wedstrijd maak je afspraken over hoe je gaat spelen. Maar daar heb ik zeker in de eerste helft niets van terug gezien’’, brieste Zethof. ,,Het zwijgen in de rust bevestigde ons collectieve falen. Niemand had woorden voor de onoverbrugbare achterstand van 4-0 die al na een half uur spelen op het scorebord stond.”

De tweede helft speelden de Noordwijkers wel een stuk beter alleen deed het te weinig met de gecreëerde kansen. Nadat AFC in de eerste helft het slechte spel van de bezoekers genadeloos afstrafte, bleef de thuisploeg ook na rust moeiteloos overeind. Het restant van de wedstrijd bleef daardoor een kansloos verhaal voor Noordwijk.

,,We hebben AFC volledig in hun kracht gezet’’, aldus Zethof. ,,Voor de komende week rest mij niets anders dan ervoor te zorgen dat de spelers getergd blijven naar de volgende wedstrijd toe om die winnend af te sluiten. Deze bittere nasmaak moeten we snel wegspoelen.”

voetbal tweede divisie

AFCNoordwijk4-1

7. Tillema 1-0, 9. Ignacio 2-0, 25. De Mooij 3-0, 28. Ignacio 4-0, 89. Rietveld 4-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.