FC Lisse moet eerste plek afstaan na verlies bij concurrent Sparta Nijkerk

FC Lisse-trainer Raymond Bronkhorst instrueert Jeffrey Klijbroek.© Archieffoto

Hennie Kanbier
Nijkerk

Vorige week greep FC Lisse naar de macht, maar een week later kan Sparta Nijkerk weer de beste papieren overleggen. In het onderlinge duel moest de ploeg van Raymond Bronkhorst met 2-1 passen.

Na een fase van aftasten moest doelman Erik Cummins als eerste redding brengen. Niet veel later kreeg Enzo Stroo de kans de score te openen voor de Lissenaren, maar dat lukte niet. Ook Cummins kon bij een tweede doelrijpe kans zijn doel nog schoon houden.

Beide ploegen bleven in elkaars buurt en de doelpuntloze tussenstand was reëel te noemen. Na een kwartier in de tweede helft nam de ploeg van Eric Speelziek in een onoverzichtelijke situatie de leiding via aanvaller Mike Ahrens. Kort daarop viel de voor FC Lisse ongelukkige 2-0 binnen uit een hoekschop en leken de gasten kansloos voor een resultaat.

Twintig minuten voor tijd kwam Stroo alsnog in scoringspositie, maar de sluitpost van de Nijkerkers won het duel. Bronkhorst wisselde nog aanvallend om zo alsnog mogelijk de vierde nederlaag van het seizoen te ontlopen.

Niet ver voor tijd scoorde Justin van der Putten nog wel de 2-1, maar verder kwam FC Lisse niet. Bronkhorst: ,,Wanneer we nog vijf minuten extra speeltijd zouden hebben gehad, was een gelijkspel nog mogelijk geweest. Maar in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat we net niet goed genoeg waren. Zeker in de openingsfase hadden we het heel lastig en we kregen natuurlijk wel een ferme tik met twee goals tegen in kort tijdsbestek. We verliezen van een prima tegenstander, maar hebben nog 18 wedstrijden te gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sparta Nijkerk-FC Lisse 2-1

60. Ahrens 1-0, 61. Bakkenes 2-0, 84. Van der Putten 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.