Alphenaar Willem van den Broek wordt nieuwe directeur van BplusC in Leiden

Willem van den Broek.

Theo de With
Leiden

Willem van den Broek wordt de nieuwe directeur van BplusC in Leiden. Hij is de opvolger van Willem van Moort, die met pensioen gaat.

BplusC omvat onder meer de bibliotheek, de muziekschool en andere culturele activiteiten in de Leidse regio. Willem van Moort heeft de afgelopen veertien jaar leiding gegeven aan deze organisatie.

Willem van den Broek treedt per 1 mei in dienst. Hij woont in Alphen aan den Rijn en is opgeleid als beeldend kunstenaar. Jarenlang was hij het gezicht van het Alphense creativiteitscentrum Parkvilla, dat cursussen aanbiedt en een theater en een filmhuis omvat. Vijf jaar geleden maakte hij de overstap naar de Garenspinnerij in Gouda, ook een culturele instelling.

BplusC is in Leiden bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Het is volgens het gemeentebestuur in te veel en te dure panden gehuisvest. Daarom wordt een aantal gebouwen afgestoten. De muziekschool aan het Rapenburg en het muziehuis aan de Middelstegracht worden gesloten. Daarvoor in de plaats worden alle muzikale activiteiten geconcentreerd in het voormalige K&O-pand aan de Hazewindsteeg (naast de Leidse Schouwburg). Ook wordt onderzocht of de bibliotheek kan verhuizen van de Nieuwstraat naar een voormalige winkelpand aan de Catharinasteeg (naast de Stadsgehoorzaal).

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.