Artsen zamelen medicamenten in voor Oekraïne: depot op terrein Willem van de Bergstichting Noordwijk

Marieta Kroft
Noordwijk/Leiden

Artsen uit de omgeving van Leiden en Haarlem verzamelen en kopen medicijnen in voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne en vluchtelingen in Polen. De door hen opgerichte stichting ’Artsenhulp: medicamenten voor Oekraïne’ heeft een beveiligd verzameldepot op het terrein van de Willem van de Bergstichting in Noordwijk.

Er is hier op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur altijd een zorgprofessional aanwezig voor de inname, controle en registratie van de ingeleverde medicamenten. Wie buiten kantooruren langs wil komen, kan contact opnemen met Edwin Snelderwaard op 06-11134485.

De initiatiefnemers leveren de medicamenten samen met de International Dispensary Assotiation (IDA) ter plaatse af of ze worden onder begeleiding van konvooi naar Oekraïne gestuurd.

Donaties voor de aankoop van medicatie en het vervoer kunnen voorlopig worden overgemaakt op gironummer NL12 INGB 0004251896 onder vermelding van Artsenhulp: medicamenten voor Oekraïne. Dit is het nummer van de stichting Remedi die de artsen helpt waar nodig.

Het verzameldepot is te vinden aan het Wintertuinplein 7, 2201 ZS Noordwijk.

Lees hier meer over de oorlog in Oekraïne

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.