Wil Verschuur (80) wil nog vier jaar langer ’pesten’ in de gemeenteraad: ’Ik ben in dienst van de bevolking’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Wil Verschuur in haar woonkamer.© Foto Mediahuis/Rutger de Quay

Rutger de Quay

Wil Verschuur (80): „Ik denk vooral vaak na. Als iemand mij een verhaal vertelt, dan neem ik dat niet aan, maar dan denk ik ’maar’. En dan ga ik het uitdokteren. Daarvan heb ik ook veel last in de gemeenteraad in Alphen.’’

,,Ik zit nu 24 jaar in de raad voor Beter Alphen en ik ga nu ook nog vier jaar verder. Maar, moet je luisteren, als je ouder wordt dan ben je wel een mens van de dag.

Het is geen leuke gemeenteraad meer. Ze jatten mijn ideeën en ik heb nog nooit zo’n rotzooi meegemaakt als nu. Hoe dat komt? Burgemeester Spies is geen goede bestuurder is, waardoor de sfeer is verpest.

Het hele dorp is veranderd. Toen ik in Alphen kwam wonen, was het een sfeervol dorpje. De veranderingen zijn mooi, maar we hebben er geen fluit aan. Als ik ga winkelen, dan wil ik van winkel naar winkel en soms een bakkie koffie drinken. Nu kun je alleen maar eten, er is weinig te winkelen.

Het dorp moet geen stad worden. Alphen blijft een dorp. Ik begrijp dat dingen moeten worden opgeknapt, maar dit wordt uitheems gedaan. Ik ken veel mensen die het met me eens zijn dat het centrum niet meer leuk is.

Als raad kunnen we daar niks tegen doen. We krijgen nooit meer iets te zien. Er is een plan, en daar kunnen wij niks aan veranderen. Als raad worden wij genegeerd. Er wordt alleen maar gebouwd voor de ouwe kak in het centrum, terwijl onze kinderen nergens iets kunnen kopen.

Ik lig ook wel eens dwars en dat blijf ik doen. Ik blijf burgemeester en wethouders pesten. De wethouders moeten meer communiceren. De architecten mogen meepraten, maar bezwaren van de burgers worden gewoon in de prullenbak gegooid. Vooral wethouder Van As is een regent, geen leuke man.

Ik heb niet veel vrienden in de politiek. Maar ik ben ook vólksvertegenwoorder, ik ben in dienst van de bevolking. Mijn kinderen willen niet meer met me over straat omdat iedereen mij aanspreekt. Ik ben gewoon een mens onder de mensen.’’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.