Langzaam herrijst Alphense speeltuin Vreugdeoord uit de as: gloednieuw klimschip en avonturenkasteel

Speeltuin Vreugdeoord.© Mediahuis/Tim Engelbart

De zandbak is nog leeg.© Mediahuis/Tim Engelbart

1 / 2
Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Beetje bij beetje neemt speeltuin Vreugdeoord op de Vorselenburgstraat in Alphen aan den Rijn vaste vormen aan. Terwijl er nog druk gewerkt wordt, zijn de contouren van de vernieuwde kindertrekpleister al te onderscheiden.

Het oude Zeemanschip is vervangen door een nieuw klimschip, en ook het voormalige houten kasteel met glijbaan en touwklimrekken is ingewisseld voor een iets avontuurlijkere constructie, met een twee meter boven de grond zwevende touwbrug.

Nog niet alles is af: momenteel wordt gewerkt aan nieuwe wagonnetjes en moet ook de ondergrond, moet de zandbak opnieuw gevuld worden en is de ondergrond rondom de nieuwe speeltoestellen nog niet aangebracht.

De oorspronkelijk in 1951 gebouwde speeltuin blijft de aankomende tijd nog dicht om de verbouwing, die op 14 februari is begonnen, te voltooien. In totaal gaat er een bedrag van 140.000 mee gemoeid, wat de vereniging achter de speeltuin betaalt met financiële bijdragen van het VSB Fonds, het Fonds Alphen en omstreken, de gemeente Alphen en enkele particuliere bedrijven.

Lees ook: Martijn Walvis (42) staat aan de vooravond van de grootscheepse renovatie van ’zijn’ speeltuin Vreugdeoord: ’Het was eigenlijk een 10-jarig project’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Vreugdeoord zoals het was, op een drukke zomerdag in 2017.© Google Street View

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.