Schaatser Verbij neemt kleine voorsprong op Krol op WK sprint

Kai Verbij in actie op de 500 meter tijdens de tweede dag van de WK sprint in het Vikingskipet stadion© ANP/VINCENT JANNINK

ANP
Hamar

De Leidendorpse schaatser Kai Verbij gaat bij het WK sprint in het Noorse Hamar aan de leiding na drie afstanden. Verbij eindigde met 35,07 als zesde op de tweede 500 meter, maar maakte zijn achterstand op landgenoot Thomas Krol goed. Die werd achtste met 35,27.

De zege op de tweede 500 meter ging naar Wataru Morishige. De Japanner die op de Spelen in Beijing brons pakte op de 500 meter, kwam tot 34,77, waarmee hij zijn landgenoot Tatsuya Shinhama (34,88) voorbleef. Tijmen Snel werd met 35,44 twaalfde.

Op de afsluitende 1000 meter heeft Verbij een voorsprong van 0,16 seconden op Krol, de olympisch kampioen op de kilometer. Titelverdediger Shinhama staat derde op 0,48 seconde. Snel is tiende in de tussenstand.

Verbij en Krol zagen eerder op de dag de aanvankelijke leider in het klassement, de Canadees Laurent Dubreuil, wegvallen. Dubreuil testte positief op het coronavirus en zag zijn kansen op een eerste wereldtitel sprint verdwijnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.