Gratis bomen halen op oude vuilnisbelt Sassenheim op 11 maart

Gratis bomen bij de uitdeelactie op vrijdag 11 maart.© foto plan boom

Sjaak Smakman
Teylingen

Teylingers die een boom in hun tuin, buurt of op een andere plek willen planten, kunnen er vrijdag 11 maart gratis een komen ophalen op de oude vuilnisbelt aan de Menneweg in Sassenheim.

Plan Boom geeft met zijn partners daar van 13.30 tot 16.00 uur 2.000 bomen weg. Het gaat om zaailingen die elders door vrijwilligers zijn geoogst omdat ze daar niet (verder) konden groeien. Het gaat om inheemse soorten zoals wilg, els, beuk en esdoorn. Bij de oude vuilnisbelt aan het eind van de Menneweg bij de Kagerplassen staan in totaal zo’n 5.000 bomen en struiken. Op zondag 20 maart is er opnieuw een dag waarop mensen bomen en struiken kunnen komen halen. Die wordt georganiseerd door de stichting MEERGroen van Franke van der Laan.

Van der Laan hoopt alle bomen en struiken op de ’bomenhub’ in Sassenheim na de twee uitdeeldagen een nieuwe plek hebben gevonden. ,,Ze moeten allemaal weg’’, benadrukt hij. De drie hectare wordt daarna een bloemenweide, die vervolgens ecologisch wordt beheerd door de stichting Emergence en een nog in oprichting zijnde groep vrijwilligers. Wie belangstelling heeft kan mailen naar info@stichtingmeergroen.nl.

Volgens Van der Laan staan er in Sassenheim tussen de dertig en veertig soorten bomen en struiken in alle soorten en maten zodat er ook voor mensen met een kleine tuin geschikte zijn. ,,Met het woord ’gratis’ hopen we mensen wakker te schudden. We willen we laten zien dat het veel leuker is om dingen te geven dan om alleen maar te pakken uit angst om iets te kort te komen’’, aldus Van der Laan.

De bomen worden vrijdag uitgedeeld via een bomen drive through. De bomen zijn tussen de tussen de 50-200 cm hoog.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.