Leidse popprijs Nobel Award nadert ontknoping

Melle was de vorige winnaar.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

Op zondag 20 maart is eindelijk de opvolger van Melle bekend, de nieuwe winnaar van de Nobel Award.

Deze popprijs stond vroeger bekend als de Grote Prijs van de Bollenstreek, maar heet na een doorstart Nobel Award. Hij is vernoemd naar het Leidse poppodium Gebr. de Nobel, waar op zondagavond 20 maart ook de finale wordt gehouden.

Er zijn al vijf voorrondes achter de rug. Op basis daarvan zijn er door de jury al vijf finalisten aangewezen, te weten Lumen, Sunday at Eight, Zuster Zonnebloem, Noah Elliot en I. Izhia.

Hier komt nog een zesde finalist bij. Bij elke voorronde hadden de bezoekers namelijk ook een stem. De vijf gekozen publiekswinnaars mogen het op zondag 13 maart tegen elkaar opnemen in de halve finale. De vijf muzikale acts die nogmaals het strijdperk betreden, zijn Rats and Daggers, El Fatso, The Cruz, Headfirst en Miss Noeka. De halve finale vindt plaats in Resistor, de muziekzaal van de Leidse Vrijplaats aan de Middelstegracht.

Als daar ook winnaar uit voortgekomen is, is eindelijk de line-up compleet voor de grote finale in Gebr. de Nobel. Vanwege de coronapandemie was de laatste editie van de Nobel Award in 2019. Toen kwam singer-songwriter Melle Boddaert als winnaar tevoorschijn. Deze winst heeft hem geen windeieren gelegd, want sindsdien is hij met zijn liedjes behoorlijk succesvol. Zijn single ’Run run’ behaalde zelfs de eerste plaats van de Verrukkelijke Vijftien, een hitlijst op NPO Radio 2. Melle’s nieuwe EP ’When the night is full of spies’ verschijnt eind volgende maand.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.