Stembusakkoord in Leiden: financiële ondersteuning van de podiumkunsten

Tekenen voor een goed en gezond aanbod aan podiumkunsten.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

Alle politieke partijen in Leiden hebben een stembusakkoord getekend met de podiumsector. Daarmee verplichten ze zich om zich na de verkiezingen hard te maken voor versterking van de podiumkunsten.

Het stembusakkoord werd donderdagavond getekend in de Leidse Schouwburg. De handtekening werd gezet door vertegenwoordigers van de verschillende partijen die volgende week meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden. Daarmee verklaren ze achter het akkoord te staan.

Het initiatief komt van de Vereniging voor Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD). Leiden is de eerste stad waar een dergelijk akkoord wordt getekend. De komende dagen volgen er meer steden.

In het stembusakkoord wordt gewezen op de enorme impact die de coronacrisis heeft gehad op de culturele sector. Na twee jaar culturele armoede is het volgens de opstellers hoog tijd om weer te investeren in de podiumkunsten. De ondertekenaars beloven daarom dat ze de subsidie aan de podia zullen laten meegroeien met de inflatie, voldoende budget voor de programmering beschikbaar stellen en dat uitvoerende artiesten eerlijk betaald krijgen.

Namens de Leidse podiumsector waren onder meer de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal, Theater Ins Blau, PS|theater, Kassett en cultuurmakelaar Guido Marchena aanwezig bij de ondertekening.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.