Singelloop omgedoopt in Smitsloo Groep Singelloop, 45ste editie gaat eindelijk door

© illustratie Maarten Wolterink

Erna Straatsma
Leiden

De Leidse Singelloop is omgedoopt in de Smitsloo Groep Singelloop.

Het jaarlijkse hardloopevenement draagt voortaan de naam van het Leidse vastgoedbedrijf. Vrijdagavond 22 april om 19.30 uur gaat de zeven kilometer lange loop over de singels van start onder de nieuwe naam.

Zanger Mart Hoogkamer geeft op het plein bij Molen De Valk het startschot voor de 45ste editie van de Singelloop, die de afgelopen twee jaar niet door kon gaan vanwege coronabeperkingen.

De opbrengst van het sportfestijn gaat dit jaar naar zes goede doelen. Dat zijn: hospice Issoria, kindercentrum De Walnoot, Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp, stichting Puzzelstuk, stichting VTV (Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vorming voor mensen met een beperking) en de stichting Vrienden van vrouwenopvang Rosa Manus. Zij ontvangen na afloop van de hardloopwedstrijd een cheque.

Vanwege de geschrapte edities in 2020 en 2021 is het budget voor goede doelen iets lager dan anders. Er is dit jaar ruimte voor ’bescheiden financiële verzoeken’, zo meldt de organisatie.

Maandag 14 maart begint de voorverkoop voor de Singelloop bij de vestigingen van SportCity. Een startnummer kost vier euro. Van 21 maart tot en met 21 april (16.00 uur) zijn deelnamebewijzen ook op andere adressen te koop. Op de dag van de Singelloop kost een startnummer vijf euro.

Meer informatie is te vinden op www.singelloop-leiden.nl

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.