Youssef Blel betaalt het vertrouwen terug met twee doelpunten tegen Goes, VVSB is van de laatste plaats af

Youssef Blel.© Archieffoto

Tom Mentink
Goes

Na vorige week zijn eerste competitiedoelpunt te hebben gemaakt voor VVSB heeft Youssef Blel de smaak te pakken. De 21-jarige aanvaller, in de winterstop overgekomen van Olympia Haarlem, schoot de Noordwijkerhouters zaterdag met twee goals langs Goes (0-3).

,,Na de eerste vier duels stond ik nog droog. Ik had wel al twee assists achter mijn naam staan, maar het begon toch een beetje te knagen’’, vertelt Blel, die in Zeeland vlak voor rust de 0-1 op het scorebord bracht.

,,Het was moeilijk voetballen op een oud, hobbelig veld. En Goes zakte continu in. Maar na de voorsprong waren we de baas op het veld. We kwamen verder niet meer in de problemen.’’

Blel zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing, waarna de ingevallen Raygivano Dompig er ook nog 0-3 van maakte.

Dankzij de belangrijke uitoverwinning is VVSB hekkensluiter af. Met de hulp van Blel kan de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen dit seizoen het vege lijf redden. De spits, die in het verleden nog een paar maanden bij Quick Boys voetbalde, heeft het plezier in voetbal weer volledig teruggevonden. Bij derdeklasser Olympia Haarlem, waar Blel de trainer kende, was hij in de eerste seizoenshelft goed voor dertig treffers.

,,Ik kon naar allerlei clubs in de derde divisie, maar heb voor VVSB gekozen. Ik ben hier heel goed opgevangen en heb tot nu toe alles gespeeld. Ik krijg het vertrouwen en heb het enorm naar m’n zin. Na dit seizoen zien we wel weer verder. Er is al een club in de tweede divisie die interesse heeft na dit seizoen. Als ik doelpunten blijf maken, dan komt dat vanzelf wel goed. Mijn doel is eerst om VVSB in de derde divisie te houden. Er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan.’’

derde divisie

GoesVVSB0-3

42. Blel 0-1, 75. Blel 0-2, 90. Dompig 0-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.