Flitscolleges in het grand café van de Leidse Stadsgehoorzaal over duurzaamheid

Kavian Mirzaei (links of de foto).© Foto Leidsch Dagblad

Theo de With
Leiden

De Stadsgehoorzaal biedt de komende maanden een reeks gratis flitscolleges aan over duurzame doelen.

Wat kun je doen om gelukkiger te worden op je werk? Waarom verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen en heb je daar zelf invloed op? Wat hebben mijn koopgedrag en lifestyle met mijn kleinkinderen te maken? Kan kunstmatige intelligentie worden gebruikt om de wereld beter te maken?

De Leidse Stadsgehoorzaal pakt prangende vragen die te maken hebben met de zeventien ’duurzame ontwikkelingsdoelen’ bij de lurven en behandelt telkens een van deze doelen in een naar eigen zeggen verhelderend en inspirerend flitscollege. Deze duurzaamheidsdoelen zijn door de Verenigde Naties geformuleerd en de gemeente Leiden wil zich daar ook sterk voor maken.

Van maart tot en met juni kunnen geïnteresseerden elke maand gratis naar een college dat over een van deze vragen gaat. Vier experts vertellen in twintig minuten meer over het onderwerp. Daarna is er tien minuten ruimte voor vragen. De flitscolleges worden gepresenteerd door Kavian Mirzaei.

Het eerste college is woensdag 23 maart en gaat over hoe gelukkiger te worden op je werk. De volgende op 6 april gaat over inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen. Daarna volgen de thema’s lifestyle (25 mei) en kunstmatige intelligentie (22 juni). In het najaar komt er een nieuwe reeks flitscolleges. De colleges beginnen steeds om 20.30 uur in grand café Van ’t Huis, Breestraat 60, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.