Wassenaarse raad telt veertien nieuwkomers en zeven zittenblijvers

Raadhuis de Paauw verwelkomt 30 maart een nieuwe gemeenteraad.© Archieffoto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Wassenaar

De nieuwe Wassenaarse gemeenteraad die woensdag 30 maart wordt geïnstalleerd, bestaat vooralsnog uit veertien nieuwe gezichten en zeven ’zittenblijvers’.

Onder de veertien nieuwkomers zitten er drie die nu nog wethouder zijn. Als deze Caroline Klaver (VVD), Hubert Schokker (CDA) en Ritske Bloemendaal (D66) niet opnieuw wethouder worden, blijven ze de komende periode raadslid.

De raadsleden die blijven zijn Gerbrand Nijman, Monique van Deursen en Hans Mulder van de VVD, Henri Hendrickx (Hart voor Wassenaar), Maria Bellekom en Bart Boon van Lokaal Wassenaar!, en Ben Paulides (Democratische Liberalen Wassenaar). Mulder stapt over van ’fractie Mulder’, een afsplitsing van HvW, naar de VVD. Boon is met voorkeurstemmen in de raad gekozen, waardoor Annemarie de Raad haar plek moet afstaan.

Wassenaar neemt afscheid van de VVD’ers Bernard Menken, Paul Ronke, Iwein Borm en Yvonne van de Velde, Fred Weyn (LW), de CDA’ers Ronald Everard en Wim Koetsier, Marion Gout en Annelies Heyl van D66, Jan van Noort (PvdA), Brenda Hagen (DitDus!), Gisela Mulder (Fractie Mulder), Ronald Zoutendijk (fractie Zoutendijk) en Aart van Sloten (GL). Van Sloten moet zijn plek afstaan aan Susanne van Eps die met voorkeurstemmen in de raad is gekozen.

Ook Nel Westgeest (HvW) komt met voorkeurstemmen in de raad, waardoor Nicolas Pesman zijn plek moet afstaan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.