Jeroen Spruijt in rol van goalgetter bij Rijnsburgse Boys dat tweede overwinning in vier dagen boekt

Stephan Spruijt laat zijn tegenstander zijn hielen zien.© Foto Erik van Kordelaar

Rob Kramp
Rijnsburg

Een goalgetter is wel handig in voetbal. De uitspraak is afkomstig uit de mond van bondscoach Louis van Gaal. Rijnsburgse Boys heeft er eentje in huis.

De naam is Dani van der Moot, 25 jaar, uit Zaandam. Schopte en kopte er 25 in voor de Boys in 45 wedstrijden. Maar de spits is niet zo trefzeker meer en staat in de competitie droog sinds 11 september, de dag dat hij in zijn eentje koploper Katwijk de eerste nederlaag toebracht met twee doelpunten.

Tegen TEC uit Tiel slaagde hij er dinsdagavond op de Middelmors niet in die negatieve spiraal te doorbreken. Van invloed op de wedstrijd was het niet. De Uien behaalden een comfortabele overwinning (3-0). De tweede in vier dagen na de winst (1-0) zaterdag op IJsselmeervogels. En wederom behield de thuisclub de nul. ,,We zaten na de winterstop even in een dip’’, vond Jeroen Spruijt. ,,Maar tegen TEC liep het bij vlagen weer als van ouds. Mooie aanvallen, goed positiespel. Straffe verdediging.’’

Grote schoonheid

Rijnsburgse Boys dankte de overwinning aan twee flitsende aanvallen in drie minuten. ,,Die liepen echt gesmeerd’’, aldus Spruijt, ,,en waren van grote schoonheid.’’ De eerste na het rommelige eerste kwartier benutte Spruijt zelf na een voorzet op maat van Marc Magan, 1-0. De tweede liep over veel schijven en belandde twee minuten later voor de voeten van Bert Koomen, die de 2-0 diagonaal in schoot. De eerste treffer van de rechter vleugelverdediger in dit seizoen.

Voor Spruijt betekende het doelpunt al zijn elfde. De 27-jarige Westlander heeft voorlopig de rol van Van der Moot overgenomen. In de voorgaande drie seizoenen scoorde hij twaalf keer. ,,Ik ben absoluut geen goalgetter’’, lachte hij na afloop. ,,Van der Moot maakt ze veel gemakkelijker. Ik heb ook veel meer kansen nodig. Wel verschijn ik veel vaker dan vroeger voor de goal van de tegenstander. Ik ben echt de meest aanvallende middenvelder geworden. Dat lag vroeger wat anders.’’

Spruijt is voor de Boys de ideale box-to-box speler met zijn loopvermogen. De ploeg weet hem steeds vaker te vinden en bij vrijwel elke dreigende aanval is hij betrokken. Toch raakte de thuisclub na de rust even in de verdrukking. TEC ging met fysiek geweld op jacht naar de aansluitingstreffer maar vond met name in Bram Ros en Bram de Bruin twee onverzettelijke verdedigers. Eén minuut voor het einde maakte invaller Delano Asante aan alle onzekerheid een einde. Bij een counter was hij een fractie sneller bij de bal dan de doelman van TEC, 3-0.

En Van der Moot? Hij was één keer dichtbij de bevrijdende treffer. In de 62e minuut kopte hij een voorzet van Spruijt in de bovenhoek. Hij had zijn armen al half in de lucht toen doelman Mathijs Swaneveld de bal uit de hoek plukte. ,,Dan zaterdag maar tegen Katwijk’’, aldus Spruijt. ,,Daar bewaart hij goede herinneringen aan.’’

tweede divisie

Rijnsburgse BoysTEC3-0

15. Spruijt 1-0, 17. Koomen 2-0, 87. Asante 3-0.

Rijnsburgse Boys: Zonneveld, Koomen, Ros, Van der Plas, De Bruin, Magan, Spruijt (89. Artien), Gielisse (74. Van Otterlo), Jongeneelen (82. Olijfveld), Van der Moot, Zeldenrust (73. Asante).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.