Voormalig coronaminister Bruno Bruins gaat coalitie smeden in Alphen aan den Rijn

Bruno Bruins als minister op diplomatieke reis naar India in 2018.© Ministerie van Buitenlandse Zaken

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Bruno Bruins (58) is aangesteld als informateur na de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn. De voormalig coronaminister is gevraagd om te onderzoeken welke coalities er mogelijk zijn, met een zo groot mogelijk draagvlak.

Het werk van informateur is Bruins niet onbekend. De VVD’er vervulde eerder die functie in Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en de provincie Zuid-Holland. Verder was hij in het verleden raadslid en wethouder in Den Haag, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister van Medische Zorg en Sport.

Aan het begin van de coronacrisis viel Bruins tijdens een van de debatten in de Tweede Kamer over de coronauitbraak flauw door oververmoeidheid, waarna hij aftrad. Sinds september vorig jaar heeft hij weer een nieuwe functie als Staatsraad in de afdeling Advisering van de Raad van State.

Het is de bedoeling dat Bruins in de eerste week van april verslag uitbrengt van de gesprekken met de twaalf verschillende politieke partijen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Nieuw Elan werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de grootste met acht zetels, maar leverde ten opzichte van vier jaar geleden wel twee raadzetels in. GroenLinks eindigde met zes zetels op plek twee, gevolgd door de VVD en het CDA die allebei vijf zetels hebben.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.