Boerderij Nellesteijn in Wassenaar winnaar lekkerste kaas van Nederland

Johan en Annemarie Hogendoorn-Nell en hun kinderen met hun prijs: de gouden melkbus.© Publiciteitsfoto

Marieta Kroft
Wassenaar

Boerderij Nellesteijn in Wassenaar heeft de beste boerenkaas van Nederland gemaakt. Johan en Annemarie Hogendoorn-Nell wonnen afgelopen weekend de Cum Laude Award 2022 oftewel de gouden melkbus met de grote oren.

Kaasboeren uit heel Nederland strijden elk jaar om de prijs voor de allerbeste kaasmaker van het land. In totaal waren er dertien categorieën waarin een prijs te winnen was. Drie andere boeren in Zuid-Holland Noord vielen ook in de prijzen. In de categorie ’boerenkaas belegen’ wonnen de gebroeders Van der Plas uit Sassenheim. In de categorie boerenkaas kruiden ging de eer naar Brentano’s kaasboerderij van de familie Verkleij in Alphen aan den Rijn. Rotteveel Boerenkaas uit Rijpwetering won in de categorie boerenkaas oud. Rotteveel was vorig jaar de winnaar van de Cum Laude Award.

De Cum Laude Award is een initiatief van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. Elk jaar organiseert de bond een landelijke wedstrijd waar dan de beste boerenkaas en de beste zuivelbereider uitrolt. Een culinair panel van journalisten, koks en vinologen besloot unaniem dat Nellesteijn dit jaar de lekkerste kaas van Nederland had gemaakt. Het echtpaar Hogendoorn-Nell nam afgelopen weekend op hun boerderij aan de Maaldrift hun prijs voor de beste kaasmaker in ontvangst. De beste zuivelbereider is boerderij De Kern in Drunen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.