Hazerswoudse plantenhandels Hulst en Quality Green Plants failliet

Hulst Tuinplanten ging ten onder aan het faillissement van een toeleverancier.© Foto Cyclo Media

Binnert Glastra
Hazerswoude-Dorp

Hulst Tuinplanten en Quality Green Plants zijn failliet. De twee plantenhandels aan de Gemeneweg 14 in Hazerswoude gingen volgens de curator ten onder aan het faillissement van een toeleverancier. Er wordt gezocht naar een overnamekandidaat.

Hulst Tuinplanten was gespecialiseerd in de kweek van minikerstbomen, coniferen en buxusvarianten. Het bedrijf is net als Quality Green Plants onderdeel van een holding van eigenaar Dennis de Jong.

Het faillissement lag op de loer toen vorige maand toeleverancier Quality Plants Europe B.V. uit Bergschenhoek failliet verklaard werd. Dat bedrijf was volgens curator Jeroen Thiele van het Alphense Berntsen Mulder Advocaten nog een aanzienlijke som schuldig aan de Hazerswoudenaren. Naar dat geld konden ze fluiten, waardoor dusdanige liquiditeitsproblemen ontstonden dat de bank het krediet van Hulst bevroor. Daarna kon het bedrijf het hoofd niet langer boven water houden.

Curator Thiele heeft goede hoop op een overname, want verder is volgens hem ’op zich sprake van een winstgevend bedrijf met goede klanten’. En er was voorafgaand aan het faillissement ook wel interesse. ,,Er was helaas niet voldoende tijd om tot een goed resultaat te komen. Deze gesprekken zullen nu tijdens het faillissement worden voortgezet.’’

Thiele houdt de deur voor andere geïnteresseerden nadrukkelijk open, zeker als zij een complete overname met behoud van werkgelegenheid nastreven. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel werkten er in 2020 vijftien medewerkers voor de twee bedrijven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.