Sloop van kantoorpand Barones aan Prinses Margrietstraat in Alphen is begonnen, en de verbouwing volgt spoedig: ’Grote klus’

Impressie van de Barones zoals het gebouw moet worden.© Woonforte

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De verbouwing van de Barones, een kantoorpand op steenworp afstand van winkelcentrum De Baronie in Alphen, is donderdag begonnen met de sloop van de binnenkant. Tegelijkertijd hebben eigenaar Woonforte en ontwikkelaar Vergeer Bouw de overeenkomst ondertekend die moet leiden tot 131 nieuwe huurappartementen over iets minder dan een jaar.

Dat meldt Astrid van der Wal van Woonforte, die de operatie aan de Prinses Margrietstraat een ’grote klus’ noemt. „Vergeer Bouw start vandaag al met het slopen van de binnenwanden van het gebouw. Hierdoor ontstaat er een grote ruimte, daarna bouwen zij de woningen op.”

Ook de buitenkant van het pand wordt onder handen genomen: er moeten nieuwe ramen met isolerend glas worden aangebracht en ook de gevel wordt totaal vernieuwd. „Aan het eind van de verbouwing heeft het gebouw een ware metamorfose ondergaan en kan er fijn in worden gewoond”, verwacht Van der Wal.

Begin 2023 moeten de sociale huurders er hun intrek kunnen nemen. De woningbouwvereniging hoopt jongeren en gescheidenen te kunnen plaatsen. „Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden”, weet Woonforte.

In Reeuwijk ondertekenden donderdag directeuren Monique Brewster van Woonforte en Erwin Vergeer van Vergeer Bouw de verbouwingsovereenkomst.© Woonforte

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.