Tweedaags festival met licht- en lasershows voor het goede doel in half afgebrande kerk Hoogmade

Paul van der Kooij
Hoogmade

Een tweedaags festival in een half afgebrande kerk, met veel muziek uit de streek, lasershows en strijklichten die de kale muren accentueren. Dat staat Hoogmade op vrijdag 1 en zaterdag 2 april te wachten.

De opbrengst van de avonden gaat naar de stichting Groene Punt die de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk bij de herbouw de extraatjes wil geven waar de verzekering niet in voorziet. De hoop is dat de avonden aan de Kerkstraat zo’n vijfduizend euro opleveren. Niet alleen via de kaartverkoop, maar ook via de hapjes en de drankjes. „Want van elke verkochte munt gaat een deel naar de stichting”, meldt organisator Jhon Ouwerling.

Van de 450 kaarten voor de vrijdagavond - met plaatselijke toppers als De Heerlijckheid Hoogmade, coverband Komen Lopen en de Vinyl Disco - zijn er nog maar een paar beschikbaar. De zaterdag - met de Hazerswoudse coverband de Joint Strike Fighters en het Stompwijkse dj-duo Niels en Lennart - loopt minder hard. ,,En dat terwijl ook zij er alles aan zullen doen om de muziek te brengen die het publiek graag hoort’’, weet de organisator.

„Daar komt bij dat het, ook doordat het dak van de kerk eraf is, een unieke locatie is. Met een bijzonder goede akoestiek. Ik dacht altijd dat die akoestiek te danken was aan de gewelven en het dak, maar het lijkt meer van de weerkaatsing van de muren zelf te komen. En de lichtshows maken het helemaal af, weten we van de speurtocht voor de jeugd die we in september hielden.’’

Kaarten bestellen kan via www.stichtingdegroene.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.