OM: verdachte moord op Esmee wurgde en verplaatste haar

ANP Producties | Bron: ANP
Leiden

De 32-jarige man uit Leiden die vastzit voor de dood van Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk wordt ervan verdacht haar in zijn huis te hebben gewurgd. Na de 14-jarige om het leven te hebben gebracht zou hij het lichaam van Esmee twee keer verplaatst hebben. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie, dat de man verdenkt van moord of doodslag en ontucht.

Het lichaam van Esmee werd op 31 december door een groepje sporters aangetroffen in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De avond daarvoor was ze als vermist opgegeven. De aangehouden verdachte is volgens het OM een bekende van het slachtoffer. Ze zouden elkaar ongeveer een jaar hebben gekend.

De Leidenaar legde het stoffelijk overschot van het meisje in eerste instantie uit het zicht neer tegen een boom bij een openbare weg, aldus het OM. Hij tilde haar daarvoor op zijn rug. Vervolgens gebruikte hij de fiets van Esmee om het lichaam nogmaals te verplaatsen. Het slachtoffer werd daarna op oudejaarsdag gevonden. De fiets werd een paar dagen later teruggevonden in de Van Riebeeckhof in Leiden.

Volgende week vrijdag vindt de eerste pro-formazitting plaats in de zaak.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.